Highfive, Bjarne!

onsdag, februar 08, 2006

Telefonsamtalens muligheder


Sikke konservative folk er, når de tager deres telefon; omkring 97 % af alle telefonopkald besvares med en af tre følgende muligheder: "Hallo", "Det er Bjarne" eller blot "Bjarne". En sjælden gang imellem støder man på den ualmindelige, men ikke videre originale "femogfirsseksogfyrre" - altså de sidste fire cifre i besvarerens telefonnummer.
Baseret på denne uimponerende mangel på innovation, vil jeg her komme med en række forslag til hvordan man fremover kan besvare et telefonopkald:

"Goddag, det er Norge" (tænk at ringe til et helt land!)

"Det er den femte ninja-turtle" (hvis opkaldspersonen spørger "hvem er de fire andre?", "er det ham den orange?" eller ytrer lignende tåbeligheder, bør der straks lægges på)

"Ja, goddag det er manden der ikke er væltet siden 1993" (pral gerne af unormale heltegerninger)

"Er det Kong Vinter?" (at besvare med et spørgsmål er generelt et friskt træk, men ligefrem at spørge til en mytisk årstidsfigur er noget der med stor sikkerhed vil sætte gang i telefonbesvaringsdebatten)

"Det er Jyllands-postens minoritetsfornærmelseskontor - verdensomspændende kriser skabes med et snuptag" (altid frækt at benytte lidt aktuel satire i sin telefonhilsen)

"This is April O'Neill - channel 6 news" (for maksimal effekt - vær kvinde ved benyttelse)

"Ringer du fordi du har brug for menneskelig kontakt? Føler du dig ensom? Arbejdede din far meget? Er ensomhed en midlertidig sindstilstand for dig eller er det, på grund af din fars svigt, essensen af din eksistens?" (med en hurtig psykoanalyse skaber du en nærhed og dybde i samtalen som normalt ville have taget op til 16 mdr og to uger)

"Haaaals-tørklæde" (prøv noget helt nyt og uventet - for kunstneren, som vil sprænge telefonnormerne og revolutionere menneskelig kommunikation)

Dette er blot tænkt som et udgangspunkt for dialog og fremskridt. Vi er kun ved telefonrevolutionens spæde begyndelse - find selv på nye.

5 Comments:

  • selv har jeg erfaret (via min tele-innovative søster) at svaret "det' den anden ende" virker ganske overrumplende på den der har ringet op, selv om oplysningen er forholdvis åbentlys...

    By Blogger erland, at 11:09 PM  

  • Idéen med at starte midt i en sætning er jeg faldet pladask for (intet mindre). Især hvis man også bare ender samtalen midt i samme monolog.
    "...og hans bukser lå jo stadig i Randers, men han løb sgu bare videre som om intet var hændt. Så sagde jeg jo til Keld: "hvem er egentlig den starut..."[her lægges der på]
    opkalderen vil stå tilbage med tvivl grænsende til angst - hvad skete der? er der ikke flere faste holdepunkter i tilværelsen?

    By Blogger Kødfar, at 12:28 AM  

  • God ide med at starte midt inde i en samtale.

    Essensen er at man bare skal sige et eller andet, for at vise at man er der.

    Så man kunne fx sige citater fra L.A. confidential.
    "Don't start tryin' to do the right thing, boy-o. You haven't the practice."


    Eller endnu bedre, man kan lære den der ringer et lille stykke historie. Fx et fact om Francis Bacon
    "Francis Bacon skyldte £22,000 ved hans død." eller
    "Francic Bacon levede 1561-1626"

    By Anonymous Anonym, at 1:59 PM  

  • uhmmm... bacon

    By Blogger Kødfar, at 5:19 PM  

  • jeg sad lige og så Kill Bill, og blev inspireret af telefonsvaret:
    Elle: "Bill?"
    Budd: "wrong brother, you hateful bitch."

    den type svar kunne man godt arbejde lidt i, efter min mening...

    By Blogger erland, at 12:21 AM  

Send en kommentar

<< Home