Highfive, Bjarne!

mandag, januar 23, 2006

Syndfloden

Der er ting I Bibelen som godt kan undre - tag eksempelvis denne klassiker:
"Jeg vil sende en flodbølge over Jorden, som skal udslette hvert eneste levende væsen. Alt skal dø! Men jeg giver dig det løfte, at du skal frelses i skibet[...]. Af alle dyr skal du tage to af hver med dig ind i skibet - en han og en hun, så at de kan overleve sammen med dig."
Gud går altså i al sin alvisdom ud fra, at Noah kender alle verdens dyrearter (herunder mange fra kontinenter som ikke er opdaget endnu). Dette kunne umiddelbart lyde som en noget tvivlsom assumption Gud har der, men her skal man jo lige tænke på at Noah på dette tidspunkt var 600 år gammel. Han har således haft ganske lang tid til at få styr på dyrearterne. Jeg vil dog mene at det er rimeligt at antage at mindst 50 % af dyrearterne er gået tabt.
Det kan være at dette er den egentlige forklaring på dinosaurernes forsvinden (herunder tabet af de mægtige pterodactyler).

Og der er flere ting man kan undres over i fortsættelsen:
"Vandet dækkede jorden i 150 dage."
"[...] herefter - helt nøjagtigt på den første dag i det år, da Noah fyldte 601 år - åbnede Noah skibets dør og så, at vandet var borte fra jordoverfladen."
Var det mon dårlig planlægning der skyldtes at Noahs ark strandede på toppen af bjerget Ararat beliggende i nutidens Tyrkiet?
Ihvertfald havde det været noget mere praktisk hvis arken eksempelvis var strandet i den brasilianske regnskov, hvor væsentligt flere af dyrene havde hjemme.

Og gad vide hvordan kænguruerne kom hjem?

Senere har jeg opdaget at jeg ufrivilligt har hentet lige lovlig megen inspiration fra Jonatans lignende indlæg... Ups!

2 Comments:

  • Han kendte alt for mange edderkopper

    By Anonymous Anonym, at 1:45 PM  

  • true story - og hvorfor i alverden kunne han ikke lige have glemt kakerlakken?

    By Blogger Kødfar, at 4:06 AM  

Tilføj en kommentar

<< Home