Highfive, Bjarne!

tirsdag, februar 21, 2006

Robin Hood regler


Det er egentlig en mærkelig regel.
"Hvilken?" tænker du.
Den fra Robin Hood selvfølgelig.
"Jamen, Robin Hood er jo én stor lovsamling. Hvilken specifik regel er det du finder mærkværdig?" tænker du så.
Den med at Robin Hoods skud er bedre end skuddet før selvom det rammer det præcis samme sted (blot fordi der sidder en pil i forvejen, som hermed kløves).

Han rammer jo præcis det samme sted! Den stakkels sheriff af Nottingham havde jo ingen chance. Der var jo ingen pil han kunne ramme.

Robin Hoods skud er altså ligeså godt, men væsentligt mere spektakulært end sheriffens -.

Skulle man overføre dette koncept til forskellige andre sportsgrene, ville det give nogle interessante twists :

1. Løb: to løbere når over målstregen præcis samtidigt. Imidlertid vælger den ene løber (fra USA) at lave en glidende tackling på den anden løber (fra Kenya) samtidig med at målstregen krydses. Sådan en spektakulær indsats skal belønnes tænker dommerne og giver uden tøven amerikaneren guld. Kenyaneren mister endvidere sølvmedaljen fordi personen som kom sidst over målstregen havde danset hele vejen, hvilket selvfølgelig bør belønnes.

2. Skak: Marianne kender ikke reglerne til skak. Alligevel er hun regerende stormester. Hver gang Marianne er skakmat, tager hun nemlig trøjen af og vælter alle brikkerne med sine store bryster. Det er godt nok ikke den regelrette måde at vinde et parti skak på, men det er spektakulært - og dommerne er derfor vilde med det (hendes nørdede modspiller har som regel heller ikke noget imod det).

3. Skihop: Just som den mest populære springer ved skihopmesterskabet er ved at sætte i gang, løber en mand tværs over pladsen, hvor skihopperne lander. Skihopperen har ingen mulighed for at nå at stoppe op og lander derfor midt i den opmærksomhedskrævende tilskuers fede ansigt. Sådan et spektakulært syn ser dommerne sjældent, og de skynder sig derfor at give guldmedaljen til tilskueren, som derved bliver den første mand på over 300 kg som vinder en olympisk medalje (bortset fra Joachim B. Olsen naturligvis)

4 Comments:

 • Jeg er klar over at eksemplerne ikke helt følger Robin Hood eksemplet, men jeg forsøgte at lægge vægt på det spektakulære aspekt i sig selv for at øge effekten og opridse forskellen.
  Desuden har jeg engang været en okse.

  By Blogger Kødfar, at 2:22 PM  

 • Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  By Blogger KødTaske, at 5:10 PM  

 • Scrabble: Den første der skriver en pudenda, som samtidigt er en bingo vinder.

  By Blogger KødTaske, at 5:26 PM  

 • Jf. 2:
  Er det en regel der specielt relaterer sig til Robin Hood? Så vidt jeg ved er det en universel regel for hvordan kvinder vinder i ALT. Og jeg tror i øvrigt også den regel har eksisteret længe før Hobin Hood (hvilket igen kommer an på, om Robin Hood nogensinde har eksisteret). Uanset, så kendte jeg til regel nummer 2 længe før jeg kendte til Robin Hood.

  By Anonymous Anonym, at 1:20 AM  

Tilføj en kommentar

<< Home