Highfive, Bjarne!

onsdag, april 05, 2006

A History of No Violence Whatsoever


Tænk hvis mennesket aldrig havde opfundet vold...

Så kunne man forestille sig en del situationer som havde forløbet anderledes:

Krigen i Irak:
- USA frembringer øgenavnet "irakerrøv", som den irakiske hær drilles med mens amerikanerne trænger frem i landet.
Irak forsøger som modsvar at kopiere den amerikanske krigsmaskines effektivitet, men mangler den nødvendige teknologi til at kunne frembringe kraftfulde øgenavne som amerikanernes - deres kopiforsøg frembringer: "amerika-dumme"og "USA-frækkert" - den sidste har nogen effekt og indtil flere amerikanske soldater bliver lettere fornærmede.

Danske soldater ud af Irak:
- Enhedslisten og Dansk Folkeparti kræver at alle danske soldater trækkes ud af Irak efter skriverier i medierne om at en dansk soldat er blevet kaldt: "dumme kogle".

Amerikansk våbenpolitik:
- I USA giver the second ammendment ret til at alle amerikanere må have en seddel med øgenavne liggende i hjemmet.
Tragedie på high school, hvor 8-årig dreng har taget sin fars øgenavnsseddel med i skole og bl.a. kaldt en jævnaldrende klassekammerat for: "gamle okse". 18 elever og en lærer blev yderst fornærmede og op mod 50 elever brød sig ikke om det.

Tilfældig vold:
- Værtshus: En tilfældig forbipasserende kvinde blev i går nat ved 1-tiden kaldt for "klunkesalat" af to yderst berusede unge mænd. Kvinden brød sammen i gråd og de to mænd står nu til henholdsvis 3 og 6 års fængsel.

2. Verdenskrig:
- I 1945 råber amerikanerne "skiderik" udover Hiroshima og Nagasaki. Antallet af fornærmede når op på næsten 30.000 og japanerne kapitulerer straks derefter. Aldrig siden er så kraftig en fornærmelse blevet anvendt i smæde-øjemed.

Folkeskoleloven:
- I 1960'erne bliver det forbudt for lærere at kalde børn øgenavne. Hidtil havde det været ganske normalt at en uvorn elev var blevet kaldt: "møgko" flere gange foran hele den resterende klasse.

Sport:
- I 1986 vandt Mike Tyson verdensmesterskabet i boksning ved at sige til Trevor Berbick at han var: "flad som en pandekage". Trevor Berbick blev meget fornærmet.

Multimedier:
- Computerspillet "Grand Theft Auto", hvori man som hovedperson kalder tilfældige forbipasserende for "tyksak" og "suresen" beskyldes for at opfordre til meningsløst drilleri.