Highfive, Bjarne!

torsdag, oktober 26, 2006

Hans bøf var blevet gennemstegt


Det var en mørk og stormfuld novembernat i november. Edvard kunne ikke sove. Overhovedet. Han kunne ikke holde op med at tænke... på det. Han forsøgte at stoppe tankestrømmen og finde ro. Han koncentrerede sig indædt om virkelig ikke at tænke på noget som helst - bare sort, tom intethed. Men hver gang han slap grebet, krøb det frem igen - som et Jehovas vidne man har smækket døren i hovedet på, og som stadig står der, når man skal ned at købe ind fire timer senere.
Det var nu tre dage siden episoden indtraf - den episode. Episoden der skulle vise sig at vende op og ned på alt hvad Edvard troede om verden og araberrabarbere.

Det havde været en ikke særlig ualmindelig torsdag formiddag - en ganske mild én af slagsen. Solen havde skinnet og der havde været et temmelig interessant indslag i Go'morgen Danmark om folk der var allergiske overfor fine middagsselskaber. Han havde haft en tid ved lægen omkring middagstid; der var egentlig ikke noget særligt galt - det var mere sådan en slags rutinetjek
...troede han.
Dette skulle dog vise sig slet, slet, slet, slet ikke at holde stik. Overhovedet.
For hos lægen ændredes alt. ALT! Efter besøget hos lægen føltes hans verden pludselig tømt for indhold. Hans sødt var blevet surt. Hans hvidt var blevet sort. Hans bøf var blevet gennemstegt. Alt hvad han havde troet på - alt hvad han var - var blevet tilbagevist af én enkelt sætning:
"Edvard, du er et stykke gammel pålæg nede fra Fakta" - og det var han, men han havde aldrig opdaget det. Overhovedet.

9 Comments:

 • Kære Bjarne,


  Hvad fik dig til at oprette en blog? Hvad får dig til at blive ved med at skrive på den? Føler du, at du er del af et "blogger-netværk"? Og, i så fald, hvad betyder dette fællesskab for dig?


  I forbindelse med vores bachelor projekt om narrativer på Institut for antropologi fik vi øjnene op for, hvor udbredt det er at have en personlig blog. Vi blev bidt af at læse blogs og funderede over, hvorfor denne form for offentlige, online dagbøger, er blevet så populære. Efterhånden som vores kendskab til denne verden voksede, voksede også vores interesse for bloggens betydning for individerne bag disse.


  Vores bachelorprojekt er således kommet til at handle om betydningen af de historier, folk fortæller om sig selv, med et specifikt fokus på, hvilken rolle det spiller for det enkelte menneske, at historierne lægges ud på internettet.


  Vi har i denne forbindelse selv oprettet to blogs; en fælles, men personlig blog: http://musogelefanter.blogspot.com/, så vi selv kan få indblik i det at blogge, og en, der fungerer som blog for projektet: http://bloggingmeta.blogspot.com/. Vi håber, at du vil besøge begge to og kommentere, hvis du føler dig inspireret. Men specielt er vi interesserede i, at du besøger vores metablog, da den er tænkt som et forum for diskussion om det at blogge’s betydning for det enkelte menneske.


  Derudover vil vi invitere dig til en fokusgruppe, hvor vi vil diskutere området mere koncentreret. Vi håber at du har tid og lyst til at deltage, fordi det vil være en kilde til uundværlig information for os at høre om dine tanker og erfaringer omkring det at blogge!

  Vi har lidt travlt med projektet og tillader os derfor at foreslå nogle datoer, hvor vi håber at afholde en fokusgruppe, og så krydser vi fingre for, at du vil sætte lidt tid af til at være med:

  Fokusgruppen vil finde sted kl. 20.00 enten tirsdag d. 07.11., onsdag d. 08.11., torsdag d. 09.11. eller søndag d. 12.11. i København centrum og bestå af mellem 4 og 7 blogskribenter. Vi regner med, at hele affæren kommer til at vare ca. 2 timer.

  Vi håber meget, at du er interesseret i at være med! Udover at være spændende for os, håber og forventer vi også, at I hver især får noget ud af det. Desuden vil vi traktere med god rødvin og lækre øl, the, kaffe, hjemmebagt kage og boller. Du må meget gerne melde tilbage så hurtigt som muligt, om du har har tid og lyst til at deltage - og hvilket tidspunkt der passer dig bedst.


  De Bedste Hilsner

  Sandra og Aja

  By Blogger Aja & Sandra, at 4:05 PM  

 • Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  By Blogger Aja & Sandra, at 4:06 PM  

 • Jeg hedder sgu ikke Bjarne...

  By Blogger Kødfar, at 4:51 PM  

 • Som altid en fornøjelse at læse lidt fra din elegante pen...

  Michael

  By Anonymous Anonym, at 6:40 PM  

 • arrogante lortelortekødfar...

  ...giv nu tøserne en chance. de gør da et helt godt stykke arbejde, og så har de lærke øl - helt sikkert uden baconsmag.

  By Blogger erland, at 10:23 PM  

 • Nå, men godt ord igen, Kødfar... Det er også mere charmerende. Men blev bøffen for fornærmet til at give os en tilbagemelding?

  Vi har fastlagt gruppen nu - det bliver på torsdag kl. 20.00, og vi håber stadig meget, at du kunne have lyst til at være med! Hvis du altså tør... Vi skal nok lade være med at kalde dig Bjarne, promise.

  By Blogger Aja & Sandra, at 6:49 PM  

 • no hard feelings :).

  Er dog ikke bosiddende i København - så jeg tror fokusgruppedeltagelse må udelukkes - det lyder ellers spændende.

  By Blogger Kødfar, at 8:50 PM  

 • Det var godt!
  Ja, det er også rigtig spændende!
  Ærgeligt du ikke kan være med. Måske engang hvis vi udvider vores felt til at indbefatte dit territorium, du kunne tænkes at ville være med...

  By Blogger Aja & Sandra, at 9:44 PM  

 • Muligvis. Overhovedet.

  By Blogger Kødfar, at 6:06 AM  

Tilføj en kommentar

<< Home